Ancelotti: “Uden et godt forhold til spillerne…”

24. november 2015 | af Louay Awada

vil du ikke få den nødvendige motivation til at implementere et nyt system”, sådan sagde Carlo Ancelotti i et interview med RMC Sport.

Var din afsked med Real Madrid smertefuld?

Nej, det var faktisk let. Som jeg har sagt, så er mit forhold til spillerne meget godt. Vi vandt en masse sammen, og det er derfor jeg er ked af klubbens beslutning, det er en skam. Jeg forstår, at det en del af fodbold, da jeg underskrev kontrakten var det vind eller at blive henvist til døren. Det forstod jeg, men jeg har stadig mange gode minder fra mine to år der.

Ville Zidane være en bedre manager for Real Madrid?

Han har et fantastisk CV som spiller, og forbereder sig på en stor karriere som træner. Han har alle kvaliteter, der er nødvendige for at være en god træner: karisma, personlighed og erfaring. I fremtiden vil kan kunne træne Real Madrid og hvilket som helst andet hold. Ville han være den rette mand nu? Ja, det tror jeg. Da jeg ankom til Real Madird hjalp han mig meget. Han har et fantastisk forhold til Benzema og Varane, han forstår klubben og hans input var meget vigtigt for mig. Når Zidane snakker, så lytter spillerne.”

Om Spiller-træner relationer:

Forholdet til spillerne er det vigtigste for en træner. Du kan snakke så meget du vil om taktikker og teknikker, men hvis du ikke har spillerne på din side, så vil du ikke have den kollektive motivation til at implementere et nyt system, eller få det til at fungere for spillerne. Alle trænere har deres egne ideer om den fodbold de vil praktisere, men det er spillerne der udfører arbejdet på banen. Hvis du ikke har gode relationer med spillerne, bliver det vanskeligere. Ibrahimovic og Ronaldo er de nemmeste spillere at træne, de er seriøse og scorer mange mål. Jeg taler generelt her, jeg ved ikke, hvad der sker i Real Madrid lige nu.

Om Mourinho:

Jeg tror, at han havde spillerne bag sig. Jeg har talt med mange af de spillere, som han trænede, og alle taler godt om ham. Han har en unik personlighed, og det er hans kendetegn. Han motiverer spillerne til det ekstreme.

Om Benzema:

Hvad kan jeg sige om Karim? For mig er han en stor 9’er, en som kan alt. Han kan score, han spiller for kollektivet og hjælper holdet med at spille bedre. Jeg kan ikke sige meget mere, han er en af verdens bedste angribere, den ideelle angriber for Real Madrid. Med spillere som Ronaldo og Bale er Karim den perfekte afslutter. Hvis Frankrig ønsker at have nogen chance for at vinde EM i 2016, så får de brug for Karim på deres hold.

Ancelotti-stilen:

Jeg har ikke en stil, det ændrer sig i forhold til holdet og de kvaliteter spillerne har. Da starten, hvor jeg ikke havde så meget erfaring spillede jeg med 4-4-2, men det ændrede sig da Zidane kom til klubben. Jeg kunne ikke ændre Zidanes position, jeg var nødt til at sætte ham, hvor jeg ville få det bedste ud af ham.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.