Casemiro, Zidanes sikkerhedsbælte

23. december 2016 | af René Bresson

Real Madrid har med Casemiro på banen vundet 21 kampe ud af 26 under Zinedine Zidane. Kun ét nederlag er det blevet til med midtbaneslideren på banen i hele 2016. AS kalder brasilianeren for ‘Zidanes sikkerhedsbælte’…

I de første ni kampe, som Zinedine Zidane stod i spidsen for Real Madrid i i sidste sæson, spillede Casemiro kun 23 minutter ud af 810 mulige minutter (2,83 %). Han blev kun skiftet ind et par gange. Men alt ændrede sig efter el Derbi den 27. februar, hvor Real Madrid tabte med 0-1 imod Atlético Madrid på mål af Griezmann. Casemiro startede inde i 15 ud af de følgende 18 kampe (han missede to kampe på grund af en muskelskade og en grundet en teknisk beslutning). Han spillede desuden alle 90 minutter i 11 ud af de 15 kampe. Kongeklubben trak sig sejrsrigt ud af 12 af kampene og måtte kun forlade banen med et nederlag ved et enkelt tilfælde, nemlig imod Wolfsburg i Champions League-kvartfinalen.

I denne sæson har Zidane også sat sin lid til den hårdtarbejdende brasilianer. Han startede inde i fem af de første seks kampe (han missede en kamp grundet en teknisk beslutning af Zidane, som lod ham få en pause efter en landskampsrunde). Men så blev han skadet imod Espanyol, og Real Madrid måtte undvære ham i hele 14 kampe. De første fire kampe uden Casemiro blev det til fire uafgjorte. I alt har Real Madrid vundet 21 kampe ud af 26 mulige med Casemiro på banen i 2016, fire er endt uafgjorte, og kun en enkelt gang har holdet forladt banen som tabere.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.