Warning: Creating default object from empty value in /var/www/elmadrid.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Cristiano Ronaldo, kongen af EM-rekorder

Cristiano Ronaldo, kongen af EM-rekorder

10. juli 2016 | af René Bresson

Cristiano Ronaldo er ikke kun den mest scorende spiller i Champions League og Real Madrids historie, men også i EM’s historie. Den portugisiske verdensstjerne besidder en lang række rekorder i EM-sammengæng, og denne søndag får han muligheden for at sætte sig på endnu flere. Marca har taget et kig på statistikkerne inden EM-finalen i aften.

Rekorder, Cristiano allerede har i EM-sammenhæng

1. EM-topscorer. Cristiano Ronaldo er den mest scorende EM-spiller, hvis man inkluderer kvalifikationsrunderne. I 47 kampe har han scoret 29 mål, hvilket er fire mere end Zlatan Ibrahimovic, der netop har annonceret, at han stopper på det svenske landshold.

2. Topscorer ved EM-slutrunderne (sammen med Platini). Cristiano har indtil videre scoret tre mål i denne EM-slutrunde, og med ni scoringer i alt er han sammen med Michel Platini den mest scorende spiller ved EM-slutrunderne. Han er desuden den spiller, der har scoret i flest kampe ved slutrunderne, nemlig syv.

3. Første spiller til at score ved fire EM-slutrunder. Cristiano debuterede med to mål ved EM i 2004, og i 2008 scorede han et enkelt mål, hvilket han forbedrede de følgende to slutrunder med tre mål ved hver (2012 og 2016).

4. Spilleren med flest kampe ved EM-slutrunder. Portugiseren har spillet flere EM-slutrundekampe end nogen anden spiller. Han har spillet 20 kampe, hvilket bliver til 21 denne søndag. Bastian Schweinsteiger er nummer to på listen med tre kampe færre. Cristiano er i øvrigt også den spiller, der har spillet flest minutter med 1.768.

Rekorder, Cristiano opnår efter aftenens EM-finale

5. Første spiller, som spiller to EM-finaler med tolv års forskel. Cristiano bliver den første spiller, der deltager i to finaler med tolv års forskel (2004 og 2016). Ricardo Carvalho kan også opnå denne rekord, hvis han får spilletid i aften.

6. Tredje spiller, der bliver en del af EM-turneringens idelle hold tre gange. Kun to spillere har tidligere formået at blive en del af EM-slutrundens ideelle hold tre gange. Laurent Blanc (1992, 1996 og 2000) og Paolo Maldini (1988, 1996 og 2000). Seks spillere har haft æren to gange: Casillas, Iniesta, Cesc Fábregas, Buffon, Pepe og Cristiano Ronaldo. Alle var en del af turneringens hold ved de sidste to slutrunder undtagen Cristiano, som var på turneringens hold i 2004 og 2012. Der er ingen tvivl om, at Pepe og Cristano kommer til at blive en del af denne EM-slutrundes hold, som vil bestå af 23 spillere.

Rekorder, Cristiano kan opnå i EM-finalen Paris i dag

7. EM-slutrundernes topscorer (alene). Hvis Cristiano scorer i aften, når han op på 10 mål, og han vil således sætte sig alene på rekorden som den mest scorende spiller ved EM-slutrunderne, en rekord, han altså deler med Platini p.t.

8. Den ældste spiller til at score i en EM-finale. I øjeblikket er Bernd Hölzenbein den ældste spiller, der har scoret i en finale. Han var 30 år og 103 dage, da han scorede for Tjekkiet i finalen i 1976. Cristiano fyldte 31 år tilbage i februar.

9. At vinde EM og Champions League samme år. Cristiano og Pepe aspirerer begge til at slutte sig til en eksklusiv liste, som kun ti spillere er en del af p.t. Den første til at opnå det var Luis Suárez med det spanske landshold og Inter i 1964. Derefter opnåede fem hollandske spillere fra PSV Eindhoven det (Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Wim Kieft, Berry van Aerle og Gerald Vanenburg). I 2000 vandt Real Madrid Champions League med Nicolas Anelka og Christian Karembeu på holdet, som senere vandt EM med Frankrig. I 2012 gentog Fernando Torres og Mata kunsten, efter at de havde vundet Champions League med Chelsea.

En rekord, Cristiano kan snuppe ved EM-slutrunden i 2020

10. Spilleren med flest kampe, når man inkluderer EM-kvalifikationen. Gianluigi Buffon har i alt spillet 58 EM-kampe, når man tæller kvalifikationen med. Med sine 38 år ser det ikke ud til, at den italienske legende står mellem stillingen, når EM igen er på programmet i september 2018. Cristiano vil efter denne søndags finalekamp have spillet ti kampe færre end Buffon, hvilket vil sende ham op på siden af Casillas og russeren Ignashévich. Foran Cristiano er Petr Cech den eneste, der er yngre end 35 år. Den 34-årige tjekke har spillet 50 kampe og ligner umiddelbart den eneste, der kan kæmpe om rekorden med Cristiano.

… og en rekord, Cristiano mister i aften

11. Den yngste spiller i en EM-finale. Cristiano blev den yngste spiller til at deltage i en EM-finale, da han i 2004 gik ind på banen med en alder på 19 år og 150 dage. Denne rekord bliver slået i aften, når hans landsmand Renato Sanches træder ind på Stade de France med sine kun 18 år og 327 dage.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.