Warning: Creating default object from empty value in /var/www/elmadrid.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Keylor Navas, en mur på Santiago Bernabéu

Keylor Navas, en mur på Santiago Bernabéu

17. oktober 2015 | af René Bresson

Keylor Navas har vogtet målet på Santiago Bernabéu i fire officielle kampe denne sæson. Det er endnu ikke lykkedes for modstanderne at passere den costaricanske keeper, der desuden kun har lukket to mål ind i denne sæsons første ni kampe.

Efter en mere end turbulent sommer, som han for længst har lagt bag sig, gennemlever Real Madrids førstekeeper Keylor Navas sit karrieres højdepunkt i denne tid. Costaricaneren har gjort hjemmeholdets mål på Santiago Bernabéu til en uigennembrydelig mur. Shakhtar Donetsk, Real Betis, Granada og Málaga er de hold, der hidtil i denne sæson ikke blot har forladt Santiago Bernabéu med et nederlag i bagagen, men derimod også har måttet gøre det uden at komme på måltavlen. Desuden har Keylor kun lukket to mål ind i sæsonens foreløbige ni officielle kampe. Han er den keeper i La Liga og Champions League, der har lukket færrest mål ind. Han har reddet 89,4 procent af alle skud inden for målrammen.

Keylor Navas’ afgørende redninger

Keylor har været mand for en række afgørende redninger i denne sæson. Hans redninger sikrede sejren imiod Athletic Bilbao på San Mamés og forhindrede nederlaget imod Atlético Madrid på Vicente Calderón – hvor han desuden også reddede et straffespark.

Den costaricanske målmand levede i Iker Casillas’ skygge sidste sæson, men det blev alligevel til syv kampe på Santiago Bernabéu, hvilket kastede en balance af sig, der hed seks sejre, en uafgjort og blot fire indkasserede mål. Hvis vi lægger de fire kampe i den indeværende sæson til den forgangne sæsons kampe, så ser Keylors statistik således ud: 10 sejre, en uafgjort og fire indkasserede mål.

Kun et enkelt nederlag

Keylor har kun tabt én kamp mellem stængerne. Det var i sidste sæsons Copa del Rey-opgør imod Atlético Madrid. Real Madrid tabte med 2-0 til lokalrivalerne på Vicente Calderón i det første opgør. Dette nederlag står indtil nu som den eneste streg i regningen i Keylors karriere som madridista.

En stærk defensiv

Nok har Keylor stået bag mange afgørende redninger, men costaricaneren har også nydt godt af en stærk madrilensk defensiv. Holdet er således det hold i La Liga, der har været færrest skud imod (19). Efter syv spillerunder har Real Madrid lukket to mål ind, og sidst kongeklubben kunne prale af sådan en statistik var helt tilbage i 1997.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.