Navas spillede med smerter for at være Reals nummer 1

27. juni 2016 | af Louay Awada

Keylor Navas bruger sin ferie på at genoptræne efter sin operation. Han har fundet tid til et længere interviewet med MARCA. Her snakker han om den overståede sæson, sin operation, sit professionelle liv og sit ønske om at forsætte med at triumfere i Real Madrid.

Navas skiftede en ferie i Costa Rica ud med at blive i Spanien for at gennemgå en operation i sin akillessene. Han er ligeledes klar til at ofre for at han kan forsætte med at bære trøje nummer 1 og vinde trofæer med Real Madrid.

I øjeblikket er costaricaneren meget alene på Real Madrids træningsanlæg idet hans holdkammerater deltager i slutrunder eller nyder deres sommerferie

Hvad gav dig mest glæde – at spille for første gang på Bernabéu, at overtage Casillas’ nummer 1 eller den første kamp efter den 31. August?

– Jeg bemærker aldrig numre, men naturligvis er nummer 1 et meget godt nummer for en målmand. Men hvis de havde givet mig 2000, 1000 eller 98 ville det have været mit nummer lige vel.

– Casillas har været en fremragende målmand og havde en utrolig karriere her, som jeg beundrer og respekterer.

– Da sæsonen startede var jeg allerede her, og det var min tid og mulighed for at skrive min historie.

– Jeg agter have en god karriere her, så folk vil huske mig som en stor fodboldspiller og en god person

Hvor har du din hurtighed og reflekser fra?

– Jeg tror, at evnen til at være hurtig er naturlig for mig, men målmandstrænerne har hjulpet mig meget og har udviklet en måde at træne, som er meget god.

– Siden jeg var 14 år gammel har jeg haft trænere som Luis Gabelo Conejo i Costa Rica, Roger Mora i Deportivo Saprissa, Carlos Cano i Albacete, og i Levante havde jeg Luis Llopis, som også er i Real Madrid nu. De alle forstod min måde at stoppe skud og hjalp mig med at blive bedre.

– At have Llopis her er vigtigt for mig fordi at han kender mig så godt, at han ved hvornår vi skal arbejde hårdt og hvornår han skal sende mig til en siesta om eftermiddagen, eller når jeg skal slappe af for at være i det rette sind til en kamp.

Hvor mange timer bruger du på at analysere modstandere med ham?

– Mange time, fordi vi kan nemt bruge mindst en time på hver video.

– Vi ser på hvad der sker på hjørnespark, forsvarer der kan have farlige skud.

– Han er meget intens og giver os alle de oplysninger han kan, hvilket er meget nyttigt i kampe. Du ved hvordan deres taktik er for standardsituationer, hvordan de tager hjørne, vi ved alt.

Er han ikke lidt for intens?
– Jeg var ikke vandt til det i starten, det er rigtig, men jeg har arbejdet sammen med ham i mange år og takker ham for det.

– Da jeg var i Levante og skulle spille VM vidste jeg alt om mine modstandere i gruppespillet. Jeg videregav disse informationer og videos, som kunne hjælpe mine holdkammerater med information om modstanderens målmand hvis kampen skulle nå til straffesparkskonkurrence.

Hvordan gik din operation?

– Takket være Gud er alt gået godt og jeg er i bedring, hvilket er det vigtigste.

– Jeg tager alt roligt og er glad. Mange gange ville jeg ønske, at tingene var anderles, men jeg kan ikke ændre det. Jeg er nødt til at komme her og arbejde sammen med fysioterapeuten for at være 100 procent klar så hurtigt som muligt.

Hvor mange timer om dagen genoptræner du?

– Omkring tre til fire timer på Valdabebas og senere fortsætter jeg med de maskiner, de maskiner jeg skal bruge derhjemme, som er nødvendige for min genoptræning

Hvordan føles det at tilbringe ferien i Madrid, når du kunne være i Costa Rica?

– Heldigvis er min familie her med mig og de støtter mig i alt hvad jeg gør, hvilket gø tingene lettere. Det er mærkeligt ikke at være i Costa Rica, men man skal tage disse beslutninger nogle gange. Der vil være tid til at gøre andre ting senere.

Hvor mange kampe har du spillet med smerter?

– Mange kampe, jeg blev vant til smerten. Jeg blev nødt til at blive behandlet for det, jeg var i smerte i mange kampe men kom igennem dem. Man vil altid spille, men jeg sagde også til, da jeg ikke kunne spille fordi jeg var ærlig. Der var tidspunkter, hvor jeg havde brug for en pause, så jeg kunne være stærkere til den næste kamp.

Hvor lang er genoptræningen?

– Kun lægen ved det. Målet er at deltage i opstartssæsonen med holdet, men jeg har brug for at være 100 procent klar. Jeg arbejder altid med en masse entusiasme og ydmyghed og håber på blive bedre end sidste år. Det er målet jeg har sat, og jeg vil arbejde hen imod det.

Har dette været den bedste sæson i dit liv? 
– Jeg har haft mange gode sæsoner, men det er sant, at med Real Madrid har du mulighed for at vinde titler og det gør det mere specielt.

– Det var ikke et let år for mig, alle øjne var på mig, men jeg sætter min tillid til Gud og mit arbejde og havde et fantastisk år.

Hvor mange gange har du tænkt over hvad der skete den 31. august, da du var tæt på at skifte til Manchester United?

– Det er ikke godt når sådan noget sker, men jeg er ikke en person, der altid igger tilbage, og jeg bære ikke nag overfor nogen.

– Alt hvad jeg så, var at Gud gav mig en chance til at opfylde min drøm, hvilket var at spille endnu et år med Real Madrid og vinde titler.

– Jeg nød det hele, La Liga-kampene, Champions League. Jeg er meget taknemmelig for alle som har hjulpet mig her. Natten til den 1. september var en bitter pille jeg skulle sluge, men det er allerede glemt og alt er godt.
Var det bestemt, at du skulle vinde Champions League?

– Jeg tror på Gud og jeg ved, at Gud aldrig ville give mig udfordringer, som jeg ikke kunne klare.

– Du bliver testet mange gange i livet og mange gange forstår du det ikke i starten, men med tiden lærer du af det og bliver stærkere.

– Det fik mig til at presse mig selv endnu mere og gøre tingene rigtig. Alt sker for en grund og jeg vidste noget godt ville ske, jeg følte det i mit hjerte.

Ligesom du har vundet Champions League, har du vundet hjerterne af Santiago Bernabéu og dine holdkammerater.

– Det er utroligt, hvad der sket for mig i år. At spille på station og høre fanene synge mit navn, at se den kærlighed fra mine holdkammerater, at have tilliden fra trænerne. Alle disse gode tæng er en beløning for det arbejde jeg har gjort.

Hvordan føles det at være Champions League-mester?
– Fantastisk, det var så intenst. Jeg så La Decima på TV og da jeg kom til klubben så jeg billeder af det, og sagde til mig selv, at jeg vil opleve det samme. Det var en drøm jeg har været i stand til at opfylde takket være Gud.

Nød du at spille finalen?
– Jeg prøvede at nyde den, fordi det var et privilegium, men jeg blev nødt til at bevare roen. Det er ligesom at læse til en eksamen, og du så ønsker at tage testen, fordi du kender alle svarene.

Var straffesparkskonkurrencen det mest intense øjeblik i din karriere?
– Der var en masse spænding, men jeg stolede på mine holdkammerater. Jeg gjorde mit bedste, og vidste at mine kollegaer ville gøre det samme. Men jeg vidste, at jeg var nødt til at redde et spark, ellers ville vi tabe.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.