breaking news

Real Madrids italienske forbandelse

17. februar 2016 | af René Bresson
Real Madrids italienske forbandelse
Indsigt
0

Real Madrid gæster i aften Stadio Olímpico i Rom, hvor AS Roma tager imod madrilenerne. Kongeklubben har ikke elimineret en italiensk klub over to kampe i 28 år, så statistikken er ikke ligefrem på Zidanes troppers side. Læs her, hvad Zidane sagde om statistikken på gårsdagens pressemøde.

Den italienske forbandelse. Real Madrid har ikke elimineret en italiensk modstander over to kampe siden 30. september 1987, da man gjorde det af med Napoli (2-0 på Bernabéu, 1-1 i returkampen). Siden dengang er Real Madrid blevet sendt ud otte gange i træk imod klubber fra støvlelandet: to gange imod AC Milan (1989-90 og 1990-91), en gang imod Torino (1991-92), fire gange imod Juventus (1995-96, 2002-03, 2004-05 og 2014-15) og en gang imod Roma (2007-08).

Den totale balance. Real Madrid har spillet 65 kampe i europæiske turneringer imod italienske hold, hvoraf det er blevet til 29 sejre, 11 uafgjorte og 25 sejre med 94 mål for og 85 mål imod. I alt har Real Madrid mødt italienske hold 19 gange over to kampe: 10 er blevet vundet samlet (ud af de 11 første), og ni er blevet tabt.

Første opgør på udebane. Ud af de 19 opgør over to kampe imod italienske hold har Real Madrid spillet returopgøret hjemme ved otte tilfælde, hvor de er gået videre fire gange. I tre af de seneste møder blev kongeklubben sendt ud efter at have tabt det første opgør i Italien og efterfølgende ikke at have formået at lave et comeback på Santiago Bernabéu i returopgøret. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Statistikken imod Roma. Real Madrid og Roma har mødt hinanden otte gange i europæiske turneringer (altid i Champions League). De har mødt hinanden tre gange i gruppespillet og én gang i ottendedelsfinalerne. I disse otte møder har udeholdet vundet fem gange og hjemmeholdet to gange. En kamp endte uafgjort.

Ringe i Italien. Kun fire ud af Real Madrids 30 officielle besøg i Italien er endt med en spansk sejr, men tre af dem var på Olímpico og imod netop Roma. Madrid-klubben har spillet på stadionet, hvor kampen finder sted i aften, seks gange, og det er blevet til tre sejre, to uafgjorte (begge gange imod Lazio) og kun ét nederlag.

Cristiano nærmer sig ny rekord. Cristiano udligner i dag Xavi som den spiller, der har spillet flest kampe i Champions Leagues knockout-fase (56), hvilket betyder, at han med meget stor sandsynlighed overhaler ham i returopgøret. Den portugisiske superstjerne er den spiller, der har scoret flest mål i knockout-fasen i turneringens historie med hele 39 mål – hvilket placerer ham foran Lionel Messi (33).

Zinedine Zidane. Ved kun seks tilfælde har en klub vundet Champions League (og Mesterholdenes Europa Cup) efter at have skiftet træner midt i sæsonen. Real Madrid gjorde det i sæsonen 1959-60 efter at have skiftet Fleitas Solich ud med Miguel Muñoz og i sæsonen 1999-00, hvor klubben skiftede John Toshack ud med Vicente del Bosque. Senest skete det i sæsonen 2011-12, hvor Villas-Boas blev erstattet af Di Matteo.

 

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.