Sergio Ramos, et årti i Real Madrid

31. august 2015 | af René Bresson

I dag kan Sergio Ramos fejre ti år som Real Madrid-spiller.

Den 31. august 2005 offentliggjorde Real Madrid, at man havde købt det 19-årige forsvarstalent Sergio Ramos i Sevilla. Real Madrid betalte 27 mio. euro for den purunge spiller, hvilket blev betragtet som en vanvittig pris for en så ung forsvarsspiller. Der gik dog ikke lang tid, før den pris blev retfærdiggjort.

Ti år senere er han anfører i Real Madrid og en af klubbens symboler. Fra sin position i det centrale forsvar udøver han sit lederskab på holdet, hvis defensiv han samtidig styrer med hård hånd. Ramos har altid været kendt for at være en spiller, der går forrest, og som ofrer sig fuldt ud på alle tidspunkter.

De egenskaber viste han i særdeleshed, da han den 24. maj 2014 efter 92 minutter og 48 sekunders spilletid imod Atlético Madrid i Champions League-finalen kom højest på et hjørnespark og scorede et af klubbens vigtigste mål i historien, ‘el gol de la Décima’ (Den Tiendes mål). Et år senere, efter Iker Casillas’ afgang, har Sergio Ramos overtaget anførerbindet, og efter langvarige, svære forhandlinger fik han langt om længe forlænget sin kontrakt til 2020 denne sommer.

Da Ramos for ti år siden skiftede til Real Madrid, bad han uden at tøve om at få legendariske Fernando Hierros nummer 4, og man må sige, at andalusieren har vist sig at være den rette arvtager af nummeret, der blev båret af en af klubbens største legender i historien.

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.