breaking news

De største Real Madrid-øjeblikke i 2016

31. december 2016 | af René Bresson
De største Real Madrid-øjeblikke i 2016
Indsigt
0

2016 har været et forrygende år under Zinedine Zidane. Med franskmanden ved roret vandt Real Madrid tre titler: Champions League, den europæiske Super Cup og VM for klubhold.

I 2016 vandt Real Madrid, ligesom i 2014, den ‘internationale treble’ i form af Champions League, den europæiske Super Cup og VM for klubhold. Det hele startede med ansættelsen af Zidane, der overtog roret efter Rafa Benítez, der måtte nøjes med en halv sæson som Real Madrid-træner – og en miserabel en af slagsen. Franskmanden blev indsat som ny Real Madrid-træner den 4. januar, og straks fornemmede man en helt anden optimisme i klubben og ikke mindst blandt fansene.

Historisk stime i La Liga
Zidane havde en legendarisk karriere som spiller, og hans første skridt som træner har da også været uforbederlige. Med franskmanden som træner er Real Madrid det hold i La Liga, der har fået flest point, og holdet kæmpede med om mesterskabet helt frem til sidste spillerunde. Holdet satte endda en ny rekord for flest vundne kampe i træk i La Liga i klubbens historie: 16. I løbet af stimen besejrede man blandt andet FC Barcelona med 1-2 på Camp Nou takket være mål af Karim Benzema og Cristiano Ronaldo.

Champions League-triumfen i Milano
2016’s største øjeblik fandt dog sted i Champions League, hvor helten fra ‘den Niende’ (CHL-titel) blev til træneren fra ‘den Ellevte’. Kongeklubben nåede frem til finalen i Milano ved at besejre Roma, Wolfsburg og Manchester City i knockoutfasen. Her mødte de, som det var tilfældet i 2014, lokalrivalerne fra Atlético Madrid. På San Siro blev det endnu en magisk nat for den europæiske turnerings mest vindende klub i historien.

Som det var tilfældet, da Real Madrid vandt la Décima, så kom Sergio Ramos på måltavlen i Champions League-finalen, da han scorede til 1-0. Efter Atléticos udlignende scoring og tredive minutters forlænget spilletid måtte titlen afgøres fra straffesparkspletten. Real Madrid scorede på alle fem forsøg fra ellevemeterpletten, og Cristiano Ronaldo, turneringens topscorer med 16 mål, stod for den sidste og afgørende scoring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ramos, helten i den europæiske Super Cup
Sæsonen 2016/17 blev indledt med en ny titel: klubbens tredje europæiske Super Cup. Lerkendal Stadion i Trondheim i Norge lagde græstæppe til kampen mellem Sevilla og Real Madrid. Endnu engang måtte Real Madrid kæmpe til det sidste for at snuppe titlen. Asensio scorede et fremragende mål i sin officielle debut for Real Madrid, men Sevilla vendte kampen med to scoringer. Sergio Ramos, hvem ellers, blev den store helt, da han med en scoring i det 93. minut sendte opgøret ud i forlænget spilletid. Her blev Carvajal matchvinder, da han med en sublim scoring afgjorde kampen i sidste minut.

Øverst i La Liga-tabellen
Real Madrid er ubesejret siden starten af april, hvilket betyder, at Zidanes tropper har spillet 37 kampe i træk uden at tabe, en ny klubrekord. Den fremragende stime har, foruden titlerne det har medført, betydet, at Real Madrid har kunnet lukke 2016 som ettere i La Liga. I turneringen endte besøget på Camp Nou den 3. december endnu engang med et følelsesladet øjeblik takket være Ramos’ udligning i det 90. minut. Anføreren dukkede igen op i de afgørende minutter og belønnede Real Madrid for deres store indsats frem mod slutfløjtet.

Den perfekte afslutning på 2016: Verdensmestre
Året kulminerede med en VM for klubhold-titel i Japan, hvor madrilenerne besejrede Kashima Antlers med 5-2 i finalen. Los blancos måtte dog forbi forlænget spilletid, før de kunne kalde sig mestre. Benzema scorede en enkelt gang, og Cristiano Ronaldo kom på måltavlen hele fire gange. Portugiseren, der dage forinden havde modtaget Ballon d’Or 2016 for sit fantastiske år, scorede altså et hattrick og blev efterfølgende kåret til turneringens bedste spiller.

Med den historiske triumf i Japon, idet Real Madrid er den eneste eneste klub i historien, som har vundet VM for klubhold fem gange, satte Real Madrid et punktum for et uforglemmeligt år. Med sejren har Real Madrid desuden vundet æren af at kunne sætte ‘verdensmestre’-logoet på deres trøje i 2017.

Tak for i år.

¡Hala Madrid!

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.