Zinedine Zidanes første pressekonference som Real Madrid-træner

6. januar 2016 | af René Bresson

Zinedine Zidane snakkede i går på sin første pressekonference som Real Madrid-træner, efter at han i mandags blev udnævnt som ny Real Madrid-træner for førsteholdet efter fyringen af Rafa Benítez. ElMadrid.dk bringer her den legendariske franskmands udtalelser.

Zidane indledte med ordene:

– Jeg har en god fornemmelse. Jeg er klar til udfordringen, er motiveret og forhåbningsfuld. Dette vil gøre, at det kommer til at gå godt. Det bliver en svær opgave for mig, men den begejstrer mig meget. Jeg er meget ivrig efter at gribe denne mulighed i verdens bedste klub. Målet er at vinde titler.

Derefter svarede Zidane på spørgsmål fra de fremmødte journalister.

Champions League
“Det er afgørende at vinde Champions League i denne klub. Vi er i ottendedelsfinalerne, og målet har altid været at vinde Champions League, og det vil det fortsat være. Når du iføre dig denne trøje, er alt muligt. Ethvert mål er muligt.

Mål
”Jeg vil gerne bringe glæde ind i spillet, som klubben altid har haft. Det vigtigste er at spille fodbold, og mit arbejde vil blive baseret på at forsøge at spille bolden op nede fra forsvaret, nå hurtigt over på modstanderens bane og at være i boldbesiddelse. Jeg ville være tilfreds, hvis vi vinder alt. Vores mål er at vinde, og vi har to mulige titler, og det vil vi forsøge på indtil det sidste.

En besked til fansene
”Jeg vil sige det samme til dem, som jeg siger til spillerne. Vi vil forsøge at vække begejstring over for fansene som altid. Det er en fanskare, der ved meget om fodbold, og vi vil på bedst mulig måde sørge for, at de er tilfredse og stolte af os.

Hans første fornemmelser
”Mine første ord var vigtige for alle spillerne, fordi vi trænede foran fansene. Jeg sagde til dem, at jeg er meget glad for at være ved deres side, at et nyt eventyr begynder, og at vi vil gøre alt, hvad der er muligt for at nå vores mål.

Om presset
”Jeg vil forsøge at vække begejstring og sørge for, at alle kampe bliver vundet med godt spil og en stor indsats, hvilket er madridismoens værdier. Jeg vil forsørge at sørge for, at det bliver sådan, med godt spil. Jeg tog beslutningen i går. Det skete hurtigt. De foreslog det, og jeg accepterede.

Truppen
”Du er nødt til at være tæt på spillerne og have et godt forhold til alle. Jeg er ansvarlig for holdet, og det interesserer mig, at alt går godt. Jeg kommer med sikkerhed til at behandle spillerne på en anden måde end Castilla-spillerne, fordi det er erfarne spillerne. Budskabet til mine spillere bliver det samme, og det tager udgangspunkt i det arbejde og den intensitet, vi vil lægge for dagen i hver kamp, og i den begejstring vi vil lægge i hver træning.

Det er helt sikkert en svær udfordring. Jeg snakker ikke meget med pressen, men det daglige arbejde med spillerne blive afgørende og vigtigt. Der er kun én ting, jeg ønsker at transmittere: at vinde.

God fodbold har altid været vigtigt her. Det er vigtigt at se smuk fodbold, og den stil vil jeg fortsætte: smuk og balanceret fodbold. Vi vil arbejde hen imod at gøre det bedst muligt på banen.”

Hans image i truppen
”Det er vigtigt, for jeg var en del af klubben som spiller. Dette er en ny etape, og det vigtige er at gøre det godt med mine spillerne og vinde kampe. Det eneste, der vil give mig noget, er at vinde kampe.”

Trænerskiftet midt i sæsonen
”Det vigtige er at opmuntre alle spillerne, og jeg synes, de har gjort et godt stykke arbejde. Benítez udførte et godt stykke arbejde, og jeg ønsker ham held og lykke i fremtiden. Mit budskab er at arbejde. Vi vil forsøge at gøre det godt, hjælpe spillerne og ikke mere. Jeg vil gerne have, at min fodbold bliver en positiv form for fodbold med en vis balance. Man får at se i fremtiden, hvad jeg gerne vil bidrage med.”

James, Isco, Modric og Kovacic
”Hele truppen kommer til at være vigtig. De er alle formidable spillere, og de bliver vigtige for mig, fansene og for alle. Vi får at se i fremtiden, hvordan holdet kommer til at se ud.

Gareth Bale
”Jeg forstår, hvis Benítez’ afgang ærgrer ham, for han var en vigtig træner for ham, men han kommer til at få samme hengivenhed fra mig. Han er en afgørende spiller for holdet, og jeg kan ikke sige andet. Jeg vil give ham al den hengivenhed og støtte, jeg kan, for at han spiller godt.”

Om BBC (Benzema, Bale og Cristiano)
”Jeg kommer til at stille op med alle tre på ethvert tidspunkt. Det er min plan. Uden tvivl”.

Ændringer i forhold til Benítez
”Jeg vil forsøge at skabe en mere personlig kontakt og spille mere offensivt. Jeg vil gerne sørge for, at spillerne nyder at spille.”

Del nyheden med dine venner:

Comments are closed.